Skip to content
To WdKA graduates platform
Iris
Hoek

Ik als nakomer

Met het project Ik als Nakomer geef ik nakomers een stem. Er is weinig informatie rondom het nakomerschap, met name eigen ervaringen vanuit de nakomer zelf. De nakomer is overspoeld door de meningen van familieleden. De eigen ervaring van de nakomer is vaak onbesproken.

In het filmarchief vind je korte films, ingesproken door nakomers zelf. Met de korte films vertaal ik de wereld van de nakomer. Ik roep nakomers van alle leeftijden op hun ervaring te delen en zo het archief te vergroten. Zodat we deze kennis kunnen bundelen.

Door verhalen van nakomers te bundelen en te publiceren openbaar ik de eigen ervaringen. Het filmarchief Ik als Nakomer is een plek voor verhalen van nakomers. Daarmee ook voor de familie eromheen. Zodat ze wereld van het nakomerschap beter kunnen begrijpen.

Tijdens het proces heb ik met verschillende nakomers gesproken en gezinstherapeuten. Op deze manier ben ik achter gezamenlijke eigenschappen van nakomers gekomen. De belevingswereld van nakomers kan je vinden in het filmarchief: ikalsnakomer.nl