Skip to content
To WdKA graduates platform
Lianne de
Jeu

‘grOWN’ – mixed media animation by Lianne de Jeu

https://vimeo.com/568187511

De clip gaat over het durven volgen van je eigen pad in het opgroeien na tegenslagen, die voortkomen uit de frictie tussen externe verwachtingen en interne ambities. Het kiezen voor je eigen pad om doelen te bereiken maakt dat je daar persoonlijk beter uitkomt dan wanneer je de uitgestippelde route zou hebben gevolgd. Maar ook: meerdere wegen leiden naar Rome.

Dit verhaal kwam tot stand door de druk en verwachtingen die men over het algemeen ervaart met het opgroeien. Het durven maken van eigen keuzes buiten de norm vormt je tot de persoon die je zou willen zijn en maakt je, zoals Sabine, meer eigen en massief omdat ze zich vormt naar haar pad. Dit in tegenstelling tot transparant en opgaande in de omgeving waarin je geen eigen afdruk nalaat.

De beelden zijn ontstaan door het handmatig maken van alle props: van de miniatuur bomen tot rotsen en texturen om deze vervolgens te greenscreenen en tot compositie te verwerken in After Effects.
Muziek en beeld door Lianne de Jeu, featuring Sabine de Jeu.

Als artiest ben ik momenteel actief in art departments in film en werk ik aan mijn eigen projecten en muziek. Ik ben geboeid door het mixed media neerzetten van sfeer in mijn visuele werk en de mogelijke frictie tussen hoe wij mentaal en fysiek de wereld om ons heen ervaren.

Website: www.LiannedeJeu.com
Instagram account: @Woordenkunst
Mijn muziek: Leigh