Skip to content
To WdKA graduates platform
Shanti
Versnel

Project Skiep

Waardevolle wol, dat is het onderwerp van deze reis.  Met mijn bakfiets vol wol fiets ik een week lang door Friesland opzoek naar de waarde van dit wonderlijke materiaal.

Ik bezoek mensen die zich nog dagelijks bezighouden met het verwerken van deze bijzondere ruwe grondstof en kom samen met hen tot een eindproduct. Het doel van deze reis is om inzicht te geven in de energie, tijd, kracht, kennis en vakmanschap die komt kijken bij dit verwerkingsproces en om de levenscyclus van het eindproduct in beeld te brengen. Ik vraag me af of we ons realiseren wat voor enorme reis onze dagelijkse gebruiksvoorwerpen afleggen voordat ze bij ons in de schappen belanden. En als we dan meer weten van deze reis, zijn we dan beter instaat om de waarde van dit product in te schatten?

 

Deze reis doe ik niet alleen. Ik word vergezeld door fotografe Annick van Santen en de tekeningen worden gemaakt door illustrator Joska van Oosten. Onderweg bezoek ik schaapherder Hilde Groen, Kaarderij Wollust, Textiel instituut Hawar en wever Roelie Polman.

 

Bezoek www.projectskiep.nl om meer te weten te komen over dit project.